lördag 9 februari 2019

Colmar

Måste berätta om den fina staden Colmar i norra Frankrike i vindistriktet Alsace. Det är redan 10 dagar sedan vi var där men jag glömde berätta om vårt restaurangbesök.

Vi fick tips om Brasseri du Theatre mitt i den gamla delen av Colmar. Ett kanonställe i den gamla fina stilen.

Vi tog en välförtjänt drink efter 80 körda mil och tittade på menyn. Tina valde choucroute, en klassisk fransk rätt. Jag gjorde misstaget att jag tittade på tavlan över chefs rekommendationer och kände igen Andeuilette. Den tar vi! men vilket misstag och jag borde ha vetat bättre efter att ha jobbat med fransmän i 10 år.

Andeuilette är en korv gjord på inälvor bl.a komage som inte var malda och smakade fan själv och som ni ser har den ett utseende som någonting annat. Men "frittarna" till var mycket goda och ett gott rött vin så det blev bra till slut i den fantastiska miljön.

 Så trevlig miljö.
 Här är tavlan som jag inte skull ha tittat på.
 Mums, ser det inte gott ut?     (Passa er)
På vägen ut stod en flygel och jag fick spela en blues i C-dur till några gästers belåtenhet.

2 kommentarer:

goan1217@gmail.com sa...

Trodde colmar bara var ett varunamn på en jacka! Haha. Men hur kunde du beställa ngt du inte visste vad det var?

Lerbergsche sa...

Kände igen rätten och när det var chefs rekommendation var det bara att slå till.

Erkänner ett stort misstag

Bloggarkiv