lördag 28 juli 2012

Onsdag 25 -fredag 27 juli 2012

Underbara dagar med Garbo i Öresund från Gillelije, Rungsted bad i Nivå och sista kvällen sov vi den lilla hamnen i Snekkesrsten precis söder om Helsingör. Där träffade vi Ulf och Karin, också Lerbergsbor och vi hade en trevlig kväll tillsammans.

Vattnet har varit varmt, 22 grader i Nivå och en sol från en klarblå himlen. Nästan så att man glömde bort den bedrövliga inledningen på sommaren.

Igen får bilderna tala för sig själva, men jag vill förmedla tre spaningar.

Spaning ett:

Varför köper man en segelbåt om man ändå inte sätter segel. Mellan tummen och pekfinret är det en av fem segelbåtar med segel som vi möter. Detta i perfekt segelväder. Titta på bilden nedan där ni ser tre båtar och alla utan segel. Detta fenomen diskuterades även under en bättre middag i Halmstad, fick vi berättas för oss av den kände Halmstad Direktören Urban "Urbanksi" Månsson.

Spaning två:

Danskarna bader inte genom simning utan dom går i grupp och en del t.o.m armkrok med vattnet till midjan fram och tillbaka utmed stranden.

(Undantaget är långdistanssimmarna vi såg i Snekkersten)

Spaning tre:

En snabbgående sportbåt kom och ankrade nästan brevid oss på ganska grunt vatten. Inga flytvästar under båtfärden men när dom skulle bada tog både han och hon på sig präktiga flytvästar. Hmmm...






Bloggarkiv