fredag 5 december 2014

På väg till Karibien


London, Gatwick Hampton Hotel                     4 december 2014

Vilken dramatisk start på våran resa till Barbados och Bequia. Efter en natt på ett av flygplatshotellen,  åt vi en typisk engelsk breakfast i god tid före vår avgång till Bridgetown. Vi  tryckte på hissen till våning 6 för att hämta våra väskor och fixa till oss. När hissdörrarana öppnas hör vi bakom oss ett ruskigt ljud, som om fan var lös, och ser vatten forsar genom taket med en enorm kraft. På sekunder fylls golvet vid hisstrumman och receptionen med vatten och här vågar man definitivt inte ta hissen om det blir elfel.

Vi backar iväg in i hotellet där vi fortfarande kan vara torrskodda, men resonerar, det här går åt helvete om vi inte kommer åt våra väskor. Vi klafsar oss fram till trapphuset, där dörrarna är låsta men med vårt hotellkort kommer vi in. 6 vånigar rakt upp och otroligt stressade. Pust! När vi kommer upp och är utanför vår dörr (624) går brandlarmet. Nu känns Karibien väldigt långt borta!! Men vi tänker som finnen ” man måste sääämpa”.

Vi tokpackar (jag gjorde ett försök att borsta tänderna, vilket inte var uppskattat av alla) och sen ut i trapphuset igen. Brandlarmet har tystnat och på 4e våningen säger Tina, ”fick du med dig kameran”?

Nej för Sören, den ligger kvar på bagagevagnen som vi fick ta med upp på rummet. Upp två våningar igen och sen ner med två välfyllda resväskor (40 kg). När vi kommer ut på våning 1 vid receptionen, har vattnet sluta forsa ner genom taket, men paniken är total. Vi smyger iväg genom kaoset, till North Terminal, fortfarande i hyfsad tid före avgång men riktigt slut och uppskakade.

Behöver jag säga att ni vi satte oss och tog en ”stänkare” före boarding, så satt den riktigt fint.

p.s. jag missade 2 pund i retur för bagagevagnarna, men det kanske de var värt med tanke på vad som kunde ha hänt.

To be continued.

Galento

Inga kommentarer:

Bloggarkiv