söndag 29 januari 2017

Söndag i mitten av Spanien

Så har vi bara 54 mil kvar till San Pedro de Alcantara, Costa del Sol. 267 mil bakom oss och allt har hittills gått perfekt. Att resa under en weekend är att föredra, framför allt när du ska genom Paris och Madrid. Madrid, där satt vi förra gången säkert en och en halv timma i köer då vi kom vid fel tidpunkt.

Vi lämnade Bordeaux i morse och efter fantastiska motorvägar ner till den Spanska gränsen visade tempen 17 grader. El smaskos!

Den glädjen tog snart slut då vi började vandra uppåt det Spanska höglandet. Vi var på 1424 meter över havet, ösregn och en temp på 3 grader med fullt av snö på sidorna. Inte kul!

Nu känns det bättre då vi checkat in på ett hotell (tidigare ett kungligt slott) i en liten stad söder om Madrid, Aranjurez.

Har vi tur eller har vi tur, månadens gäster, man tackar, man tackar.

Sviten, cava bästa sort och gratis parkering i fingaraget. Smaskos.

Lerbersche återkommer när vi kommit fram till lägenheten i San Pedro de Alcantara.

 Ska vi svänga av här en liten stund?
 Bergen i Spanien tonar upp sig.

Lite suddig men Tina var snabb. En flagga får man vid varje land man passerar.
 1.424 meter över havet. Tyvärr en del idioter som kör som det vore  20 plus och torrt väglag. Inget hände men jag återkommer i en särskild blogg om köregengskapeer i olika länder.
 Ett gammalt kungligt slott och här kan man trivas.
 Den här rocken skulle passa när jag vinterbadar. (Hörde från min kamrat att i Höganäs var det 0,9 grader i Öresund). Topp!
 Salong innan FinCavan kom på bordet, med en bakelse on the side.

 Utsikt från vår balkong.




Inga kommentarer:

Bloggarkiv