onsdag 26 april 2017

Kom igen det finns hopp om våren!

Vi drog från Valencia och kom upp till 25 grader på vägen in till Frankrike. Men sen var det stopp.

Vin rankorna i Spanien i full grönska och i de Franska vindistrikten i början Languedoc, Cote du Rhone, Beaune, Macon, Beaujolais och Bourgogne såg det ganska bra ut. Inte samma gröna lyster men ändå. "Promajsing".

Men nu hände det saker upp mot vårt mål, Colmar i Alsace distrikten. Tempen sjönk till frukansvärda 9 grader när vi var framme. Vinrankorna hade knappt fått öron på stockarna. Men träden utmed vägen såg ut att kämpa på.

På morgonen (09.30, morgon för oss) när vi lämnade Colmar var det endast 5 grader. (Besoin de calsong long?)

På vägen genom Tyskland var det stora variationer i tempen, topp 13 grader och framme i Grasberg, nära Bremen, 9 grader. Men hopp finnes, titta på bilderna.

 Rapsfälten vid Bourgogne distrikten, härligt gula. (Lite svårt att få skärpa när bilen går i ca 110 km).

Marchfart 120km/tim, normalt.
 Framme i Colmar i norra Frankrike, bedrövligt väder plus 7 och ösregn.

Aha, frihetsgudinnan, ritad av skulptören Auguste Bartholi som kom just från Colmar. Statyn invigdes 1886 och var en gåva från det Franska folket till USA. Originalet är 47 meter hög och står på en sten sockel som är 47 meter. Stommen utformades av Gustave Eiffel. (Eiffeltornets konstruktör)
Den jag står bredvid, mitt i en rondell i Colmar är 12 meter. (Lite läskigt att ta sig dit, men vad gör man inte för sina bloggföljare)


 Kolla grönskan, lite norr om Frankfurt.
 Inte kul i Tyskland, vägarbeten nästan hela tiden, så att transportera sig går inte fort. Men när det släpper går det jävligt fort för vissa. Över två hundra knyck till hör vanligheten, och då gäller det att vara vaksam.  Inte kul att köra bil i Tyskland.
 Trångt, och vi som har cyklar som sticker ut lite på bägge sidor. Hur många långtradare finns det förresten?

I höjd med Bremen där vi övernattar, lite ute på landsbygden, björken på G.

Hopp finnes.

Vi har nu gjort 293 mil och har ca 53 kvar till Lerberget, plus två färjor.

Fantastisk resa med allt man får se och uppleva.

Häng med till sista bloggen.


1 kommentar:

PM sa...

Hej, välkomna hem till vårt kylslagna vårväder, vattentemp vid gårdagens bad på Kvickbadhuset i Höganäs hamn var 7,9 C i kristallklart vatten. "onsdagsgubbarna" ser fram emot Pelles reseskildring nästa "lillelördag" 3/5 samt den nyinköpta badmössan som skyddar mot "köldskador" !!!

Bloggarkiv