fredag 20 mars 2015

Fredag 20 mars 2015

Blogg både den 19e och 20e får inte bli någon vana men,

vi reste från Valencia ganska tidigt utan parkeringsproblem och det gick bra förutom ett riktigit skitväder med regn och blåst. Taskigt för dom som hade bokade golftider 09.46 på banan bredvid där vi bott.

Vi passerade många kända ställen som Tarragona, Bonracelona (1992), Perpingan, Narbonne och slutligen Montpellier. Gränsen mellan Spanien och Frankrike går mellan topparna i Pyrenéerna.

En bra och trevligresa, 814 mil, men efter hälften på icke "peage" fick vi nog. Det kostade men vi tjänade massor av tid.

Innan Barcelona stannade vi för en kaffe, macka och tankning på en Repsol station. Jag står där och tankar och plötsligt öppnar Tina bil dörren och säger "det kommer en fransman men en cigarett hitåt".

Han hade tydligen några "trevliga" ord  (merde, tu ma nerve etc) att säga till sin fru som hade problem med att få upp tanklocket medan han själv skulle ta ett bloss.

Jag skriker (höjer rösten) " hey, no cigaretts here",  han tittar på mig samtidigt som han skäller på sin fru och svarar. Detta är roligt för detta är Peter Sellers i Rosa Pantern) "jo sjud spik nise to mi".

Han fattar tydligen budskapet och lunkar i väg och rycker på axklarna, som bara en fransman kan. (Är jag så tuff?) Tyckte han tittade lite lurigt på oss när vi lämnade stationen före dom.

Vi hade några till episoder man fransk bilkörning, men det tar tid att berätta. Konklusion, fransmän kör för jävla illa. Tur att detta inte kommer i press samtidigt som Zlatans uttalande om Frankrike.

Nu somnar vi in på ett trevligt litet hotell strax norr om Montpellier och personalen är urtrevliga.

Stay tuned.

 Det här kommer upp på GPSen när vi kör in i ett annat land.

Kvällens restaurang, en ny kedja som specialiserat sig på kött från lokala slaktare och finns nu över hela Frankrike. Kanon och fullsatt.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv