söndag 22 mars 2015

Spanienresan 21a och 22a mars 2015

Vi lämnade Montpellier och vårt hotell som var nybyggt och nästan tomt på gäster. Vi gav det högt betyg på appen, Trippadviser. Vi satte fart norrut på icke "peage" vägar  men till slut gav vi upp. Det går för jävla sakta. Fransmännen får skinna oss på bananer men motorvägarna  är fantastiska.

Efter ganska exakt 80 mil landade vi i Colmar, strax söder om Strasbourg. Vid en av rondellerna såg vi detta, (se nedan). New York, eller?

22 mars, ytterligare 802 km är vi nu i Hamburg, helt enligt våran resplan. Nog skällt om Fransmännens körning, men i Tyskland går det undan. Helvete vad dom kör, flera bilar i 200 till 250 km, så det gäller att ha uppsikt i backspegeln. Lägg av Fritte, ta det lugnt.

Glömde berätta, att lite norr om Lyon, går Fransmännens stolthet, TGV. När rälsen går som närmast motorvägen, kom ett TGV precis bredvid oss och, om man säger, "ta dig i rövhålet Fritte" med din BMW, här snackar vi 350 km/timmen.

Nu har vi bara spurten kvar i morgon, och vi säger Lerberget "Here we come"!


Skulptören till frihetsgudinnan är född i Colmar, och heter Auguste Bartholdi.



 Så många vårtecken vi sett på väg norrut, lövträd som spricker ut, fågelsång, så håll ut, det kommer snart till Sverige.

Finalblogg från vår Spanienresa kommer i morgon kväll.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv