måndag 15 februari 2016

Söndag 14 februari.

Kanske glädjer det några men vi har haft lite växlande molnighet och en kraftig vind nu i två dagar och det fortsätter i morgon. Men, men vilken temperatur 18 -20 grader, så golfbloggväntare, "hang in there, it will come".

Blev upprörd i kväll då Jonas Gardell sa, "du skall också sjunga, kärring" till denna fantastiska artist Wenke Myrhe. Programmet var, "så skall det låta", försöker släppa det, men det är svårt.

Inga sådana inlägg på Lerbersche, men Jonas, för i helvet.......Bottenmärke.

Now back to business,

Nostalgiresa till Fuengirola.

En riktig svenskby sedan 50 år. Ligger mellan Torremolinos och Marbella. Torremolinos var kanske det första chartermålet här nere på Costa del Sol. Det var länge sedan vi var inne i staden men så fint det är. Uppsnyggat, fasader gator , Solkusten det är smaskens.

(Förlåt, men hundskiten ligger nästan överallt). Kom igen Don Pedro och Dolores, håll rent efter era hundar.

Söndageftermiddag och fullt med folk på deras strandpromenad och alla strandrestauranger. Vi hamnade naturligtvis på en av dom. Så otroligt trevligt. Många olika nationaliteter, Finland, nej, va?
Se nedan.

Måste gå och sova nu, vi åker till Sevilla i morgon, och jag har en tid med barberaren i Sevilla klockan 12,15. Han lovade att ta för €7.

Stay tuned!

 Jättefin strandpromenad.
 Väntar på värme och gäster.
 Här är han, från vårt Svenska grannland i öst, han beställde en sjötunga, tror vi, och det gick inte jätte bra att få bort allt som inte var ätbart.
Ölen är inte hans första. Inte snyggt av mig att smygta kortet men kunde inte låta bli. Tror han hette Pekka.
 Sardingrillaren, han med mössan.
 Sandbyggare här också.
Hittade en gammal favorit restaurang, så fint dom har gjort om fasaden. Vi tror att det är minst 25  år sen vi var där med våra vänner från Nyköping, Stina och Janne.
 Golfklubbor överallt i taken.
 Här kommer det roliga, lite omgjort känns det, men när du kommer in på toan är det mörkt och det tänds upp av en sensor. Där står en lirare och kikar. Vi kommer ihåg Stina som var först in på toan, skrek så att dom nästan kallade på Polisen. Saken är klar, ny kallsingar på Stina var givet.
 Herrarnas, samma sak. Elegant och roligt.
 Här är ägaren sedan 44 år. Här finns en annan historia som hände på trappan upp till ovanvåningen där vi åt en nyårsmiddag. Påminn mig när vi träffas nästa gång, så får ni den.
En annan klassiker. Toppen god grillmat.


1 kommentar:

christina.svard@gmail.com sa...

Härligt skrivet,ingen kan som Du He heFöljer med glädje Er blogg

Bloggarkiv